Zwemschool Pajottenland, Roosdaal

Een kind leren zwemmen is een vak apart en vraagt dan ook een specifieke en deskundige aanpak!

Hierin spelen wij met onze zwemschool een belangrijke rol!
Onze methode is er zondanig op afgestemd dat elk kind kan leren zwemmen in de best mogelijke omstandigheden!

Bij onze kleinsten (vanaf 2e kleuterklas) starten we met watergewenning. Het is belangrijk om vertrouwen te krijgen in het water. Om het kind verder te laten ontwikkelen is dit een essentiele fase! Kinderen van die leeftijd zijn motorisch niet altijd klaar om de vrij complexe techniek van schoolslag te leren. Hoewel de oefenvormen bijna altijd een speels karakter hebben, wil dat niet zeggen dat er geen doelstellingen achter zitten. Kinderen zijn dus niet gewoon aan het spelen, maar oefenen onbewust een aantal zaken in!

Wij leren de kinderen zelfredzaam te zijn in het water. Een juiste techniek aanleren is één ding, maar jezelf ten allen tijde kunnen redden in het water is cruciaal.

Onder de juiste techniek verstaan wij schoolslag aanleren mét ademhaling en de juiste beenbeweging. Wij stellen vaak vast dat veel kinderen de verkeerde techniek aangeleerd krijgen, waarbij ze leren zwemmen met het hoofd boven water. Dit is bij ons niet de bedoeling!

Plezier beleven in het water is ook een must! Leren zwemmen moet in de eerste plaats dolle pret zijn! Daarom kiezen we er bewust voor om de kinderen elke les een momentje van vrij spel te geven. Hier verleggen zij onbewust hun grenzen en beleven ze plezier, samen met de vriendjes!

Schrijf nu in !

Wat andere zeggen

Onze meisjes gaan elke keer weer een stapje vooruit! Zelfs ons kleine Eline en Lotte voelen zich als een visjes in het water bij zo'n toffe juffen en meesters die onze meiden steeds gerust stellen als het wat moeilijker gaat! Mercikes en zeker en vast tot in januari! Veerle van Nieuwenhuyse, mama van Eline en Lotte